Harstad Trading har komprimert og effektivisert sitt lager med Kardex lagerautomater.

Harstad Trading er en vel etablert industrihandelsbedrift som dekker en rekke markedsområder. Alt fra skruer og muttere, kule og rullelager, arbeidsbekledning til tauverk og hydraulikkkomponenter, slanger og rør. Det at de dekker et stort varespekter gjorde at det begynte å bli trangt på lageret.Harstad Trading ligger sentralt plassert ned mot sjøen i Harstad, og det var ikke plass til å bygge ut noe, uten å fylle opp et areal ut i sjøen. De har noen av sine største kunder i umiddelbar nærhet til der bedriften i dag ligger,  og ville derfor helst bli værende der de er.


Heisautomater i fra Kardex ble løsningen.  Fire Kardex Shuttle XP 500 lagerheiser på 4,35 meters høyde ga 390 m2 lagerplass.  Power Pick Global Software fra Kardex er integrert med bedriftens ERP-system (Visma Global), og sørger for rask og effektiv plukking. En laser lyspeker bidrar til mest mulig korrekt vareplukk.


Daglig leder Nikolai Nilsen hos Harstad Trading uttaler: ”Vi er veldig fornøyd med løsningen i fra Kardex.  Vi har fått et mye mer kompakt lager, og det er lettere å holde orden. Vi utnytter plassen mye bedre enn tidligere, og kan bli værende her vi er. Vi klarer også å gi våre kunder en enda bedre og raskere service enn tidligere.  For å komprimere plassen ytterligere, slik at vi har enda flere varer tilgjengelige for våre kunder, har vi nå investert i heisautomat nummer 5 på vårt lager.”

 
OK