Investeringen nedbetalt på uker

Frydenbø Bilsenter AS investerte i en paternoster fra Kardex Remstar. Investeringen var lønnsom fra dag 1 og pengene var tilbake betalt i løpet av uker.Ekstrem lønnsom investeringmed lagerautomater  fra Kardex

Kunden

Frydenbø Bilsenter As er en del av det familieeide konsernet Frydenbø Group, som har virksomheter innen bil/båt, næringseiendom og maritim industri. Frydenbø Bilsenter As Minde fikk i 1994 agenturet for Volvo. De har forhandlet inntil fire ulike bilmerker, men forhandler nå kun Volvo. Dette er en fokusering som har gitt resultater. De ble i 2011 Norges mestselgende Volvoforhandler og årets beste merkeforhandler for brukte biler i Norge. Frydenbø Bilsenter As består av seks avdelinger fra Bergen i sør til Sandane i nord med 141 dedikerte medarbeidere.

Oppgaven

Prosjektet ble igangsatt for å spare plass, få bedre kontroll på dele lageret og øke effektiviteten. Frydenbø valgte å samarbeide med Kardex Norge AS i lagerautomat prosjektet.

Løsning

Det ble installert 1 stk Kardex Megamat RS paternosterverk.

Resultatet etter at prosjektet er gjennomført er en plassbesparelse på 120 m2 lagerareal hvor man har fått plass til 3 nye inntektsgivende verkstedplasser, tilgjengelig lagringsplass til større volum av reservedeler, det er frigjort 1 årsverk som tidligere ble brukt til ueffektiv plukking og leting etter deler. Dette gir en nedbetaling på investeringen på 2-3 måneder! Den ergonomiske situasjonen er også forbedret ved bruk av lagerautomater ved at man ikke har tunge løft, behov for å klatre i hyller eller strekke/bøye seg etter deler som skal plukkes.

Fordelene med et blikk

- 120 m2 frigjort gulvareal, som kunne benyttes til inntektsgivende aktiviteter

- Økt lagringskapasitet, mulighet for større innkjøp til bedre vilkår

- Bedre kontroll på delelageret

- Effektivitet, mindre ulønnsom plukking/leting etter artikler

Leveranseomfang:

- 1 stk Kardex Megamat RS 350. (W x D x H [mm]: 3475 x 1671 x 5460)

- Plastkasser for inndeling av lokasjoner


Laste ned brosjyre


 
OK